RENDELÉSED 1-2 MUNKANAPON BELÜL KISZÁLLÍTJUK!

 

Blog

Ez az őszi saláta igazi őszi kedvenc! Almával és pirított dióval készül, amit egy mézes-dijoni mustáros öntet tesz még különlegesebbé. Feta vagy másfajta sajttal, csicseriborsóval még tartalmasabbá tehető, hogy főfogásként is megállja a helyét. A képen vegyes mikrozöldekkel készült, de használhatunk zöld alapnak más saláta- vagy káposztafélét.

Ez a saláta nemcsak rendkívül tápláló és finom, de gyönyörű látvány is, így bármely ünnepi asztal dísze lehet. Ráadásul gluténmentes is!

Részletek

A pesztó az egyik kedvenc kencém, és tavasszal már annyira vágyom rá. De mi a teendő, ha még nincs friss bazsalikom a kertben?

Nos, a jó hír az, hogy a pesztó nemcsak bazsalikomból készülhet, hanem sok más fűszerből és zöldségből is. A brokkoli mikrozöld például tökéletes bele,de készülhet más mikrozöldekből pl. zöldborsó vagy retek vagy akár olan levélzöldségekből mint pl.a spenót, vízitorma vagy fodros kel.

Az egyik legkönnyebben elkészíthető dolog - egy konyhai robotgép segítségével -, és olyan kevés hozzávalót igényel! Ráadásul, ha van egy üveg pesto a hűtőben, az mindig életmentő a rohanó hétköznapokon. Nem kell mást tenned, mint megfőzni egy kis tésztát, rátenni a pestót, és megszórni egy kis parmezánnal. 

 

Részletek

A tavasz első zöldségei és gyümölcse – a spárga, eper, újburgonya, sárgarépa – már elérhetőek a piacokon. Mutatok néhány ötletet, hogyan lehet felhasználni ezeket a ízletes alapanyagokat salátákhoz.

Egyszerű, gyorsan elkészíthető, tavaszi saláták találhatók a listában, bízom benne, hogy mindenki talál kedvére valót a receptek között.

A részletes recept leírásokhoz és hozzávalókhoz, kattints a recept nevére.

Részletek

Különlegessége ennek a salátának, hogy a jól ismert görög joghurtból és uborkából készült tzatziki, mint öntet fog szerepelni ebben a nyári ételben, ami egyébként köretként is megállja a helyét bármelyik étkezéshez.

Részletek

Szegény salátaöntetekkel olyan mostohán bánik a magyar gasztrokultúra, pedig azt gondolom sokkal többet érdemelnek. Blogcikkeink között egy teljes részt szentelek az önteteknek, hiszen ezekkel a folyékony csodákkal tesszük teljessé a salátáinkat, az “unalmas nyúleledelből” fantasztikus ízélménnyé varázsolhatjuk zöldségeinket.

Részletek

Könnyű, gyorsan elkészíthető (új)burgonya saláta retek mikrozölddel, ha ez nincs kéznél, akkor hsználj más fajta mikrozöldet.

A burgonya és a retek igazán jól passzolnak a mustáros öntethez, és a mikrozöldek hozzáadásával még frissebbé és táplálóbbá válik az egész étel. Ez a saláta nemcsak finom, de remekül beilleszthető a napi zöldségadagba is, ráadásul szinte bármilyen diétába könnyedén illeszthető. Ha szeretnéd egy kicsit másképp elkészíteni, bátran kísérletezhetsz az ízekkel, és cserélheted a hozzávalókat, hogy még izgalmasabbá tedd!

Részletek

A szüleim főállás mellett fizetés kiegészítésként földi epret termeltek sok-sok éven keresztül, így gyerekként mindig az elsők között juthattam ehhez az ízletes, de nem olcsó gyümölcshöz. Annak ellenére, hogy nővéremmel sokat kellett segítenünk az eperültetvényeken, miközben kilószámra tömtük magunkba az eperszemeket, így sem sikerült megutálnom a földi epret.

Részletek

Ez egy nem a klasszikus görög saláta recept, már ha létezik egyáltalán klasszikus recept. Rengeteg tradicionális görög saláta recepttel találkozhatunk, van amelyik zöldsalátával készül, valamelyik szerint nem szabad (sőt, kifejezetten tilos) zöldsalátát beletenni, csakis kizárólag a paradicsom-uborka-hagyma-feta sajt-olíva bogyó keverékből készülhet.

Részletek

Te mennyi zöldet fogyasztasz naponta? Őszintén…?

Sajnos mi magyarok nagyon kevés zöldet eszünk, pedig fontos lenne, hogy a különböző zöld levelek rendszeres szereplői legyenek az étkezéseinknek, jó lenne, ha mindig kerülne az asztalra egy adag minden étkezés mellé.
Magas a vitamin-, ásványi anyag, antioxidáns- és rosttartalmuk és kiváló vasforrások is egyben. Ezzel szemben kalóriatartalmuk nagyon alacsony, bármilyen típusú diétába beilleszthetőek.

Részletek

Teljes kiőrlésű gabonát enni jó és enni kell. Miért?

  • Mert bizonyítottan csökkentik néhány krónikus betegség ( pl. cukorbetegség, szív- és érrendszeri betegségek) kialakulásának esélyét.
  • Mert lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaznak, ami azt jelenti, hogy lassan alakulnak át glükózzá, így hosszan tartó telítettség érzést okoznak.
  • Mert magas a vitamin és ásványi anyag tartalmuk.
Részletek

Vége a télnek, mindannyian örülünk az első tavaszi napsugaraknak. Szervezetünk sóvárog a friss zöldségek, gyümölcsök után, de még várnunk kell néhány hetet, hogy megjelenjenek az első tavaszi zöldségek a piacokon. Addig sem kell megvonni magunktól a salátákat, hiszen például a káposzta és cékla remek saláta alapanyag még így tavasz elején is.

Részletek

Nálunk nincs étkezés saláta  vagy valamilyen zöldségköret nélkül. Egyszerűen szeretjük a zöldségeket és szeretem, hogy olyan sokféleképpen elkészíthetőek. Tél végén, tavasz elején nekem is nagy kihívás, hogy ezek a saláták szezonális zöldségekből készüljenek. Erre tökéletes például a káposzta, hiszen jól kombinálható más zöldségekkel (mint ebben a céklás káposztasalátában is) és a gyerekek is szívesen megeszik.

Részletek

Szerencsére egyre több helyen elérhető az édesburgonya és egyre kevésbé számít különlegességnek ez az ízletes zöldség. Több fajtája is van, az üzletekben leginkább a sárga húsú, édeskés ízű kapható. Sokféleképpen felhasználható, én leginkább levesekhez használom (mint pl. ez a fűszeres répa leves édesburgonyából készítve) vagy sütőben megsütve köretként tálalom.

Részletek

A kelbimbó elhanyagolt zöldség volt évekig nálunk (is). Gyerekkorom rettenetes menzai kelbimbó főzelékei sokáig kísértettek. Eszembe sem jutott, hogy bármit is készítsek belőle, míg egyszer szembejött velem egy sült kelbimbó recept, aminek nem tudtam ellenállni és éreztem, hogy ezt feltétlenül szeretném kipróbálni. A próbálkozásból hatalmas szerelem lett, azóta a kelbimbó rendszeres szereplője az őszi/téli étrendünknek.

Részletek