" /> Céklás káposztasaláta mustáros-kapros öntettel
Blog

Céklás káposztasaláta mustáros-kapros öntettel

2017.03.06 07:00

Vége a télnek, mindannyian örülünk az első tavaszi napsugaraknak. Szervezetünk sóvárog a friss zöldségek, gyümölcsök után, de még várnunk kell néhány hetet, hogy megjelenjenek az első tavaszi zöldségek a piacokon. Addig sem kell megvonni magunktól a salátákat, hiszen például a káposzta és cékla remek saláta alapanyag még így tavasz elején is.

Céklás káposztasaláta mustáros-kapros öntettel

Ezt a cékla-sárgarépa-kelkáposzta kombinációt egy mustáros-kapros öntettel dobjuk fel. Gyönyörű halványrózsaszín színével remekül mutat akár a húsvéti asztalon is a főtt sonka mellett. Mivel gyorsan elkészül, remek laktató köret bármilyen sült hús mellé egy hétköznapi gyors vacsorának.

Hozzávalók:

  • 20 dkg kelkáposzta (1 közepes fej fele), vékonyan felcsíkozva vagy lereszelve
  • 20 dkg sárgarépa (kb. 2 nagy), lereszelve
  • 2 közepes cékla, nyersen lereszelve
  • 1 dl Mustáros-Kapros Salátaöntet
  • só, frissen őrölt fekete bors

Mustáros-Kapros Salátaöntet (1 dl-hez):

  • 1 ek Dijon mustár
  • 1 ek méz
  • 3 ek majonéz
  • 1-2 ek olíva olaj
  • 1 marék friss kapor, apróra vágva
  • só, frissen őrölt fekete bors

Így készítsd el:

  1. Az öntethez keverd össze a hozzávalókat. Annyi olajat adj hozzá, hogy folyékony legyen az önteted.
  2. Reszeld le a répát, céklát, káposztát és keverd össze a zöldségeket sóval, borssal egy nagy salátástálban.
  3. Add hozzá az öntet 2/3-át, majd jól forgasd össze a zöldségeket az öntettel.
  4. A megmaradt öntetet tálald a saláta mellé.