Blog
Céklás káposztasaláta mustáros-kapros öntettel
Vége a télnek, mindannyian örülünk az első tavaszi napsugaraknak. Szervezetünk sóvárog a friss zöldségek, gyümölcsök után, de még várnunk kell néhány hetet, hogy megjelenjenek az első tavaszi zöldségek a piacokon. Addig sem kell megvonni magunktól a salátákat, hiszen például a káposzta és cékla remek saláta alapanyag még így tavasz elején is.

Ezt a cékla-sárgarépa-kelkáposzta kombinációt egy mustáros-kapros öntettel dobjuk fel. Gyönyörű halványrózsaszín színével remekül mutat akár a húsvéti asztalon is a főtt sonka mellett. Mivel gyorsan elkészül, remek laktató köret bármilyen sült hús mellé egy hétköznapi gyors vacsorának.
Hozzávalók:
- 20 dkg kelkáposzta (1 közepes fej fele), vékonyan felcsíkozva vagy lereszelve
- 20 dkg sárgarépa (kb. 2 nagy), lereszelve
- 2 közepes cékla, nyersen lereszelve
- 1 dl Mustáros-Kapros Salátaöntet
- só, frissen őrölt fekete bors
Mustáros-Kapros Salátaöntet (1 dl-hez):
- 1 ek Dijon mustár
- 1 ek méz
- 3 ek majonéz
- 1-2 ek olíva olaj
- 1 marék friss kapor, apróra vágva
- só, frissen őrölt fekete bors
Így készítsd el:
- Az öntethez keverd össze a hozzávalókat. Annyi olajat adj hozzá, hogy folyékony legyen az önteted.
- Reszeld le a répát, céklát, káposztát és keverd össze a zöldségeket sóval, borssal egy nagy salátástálban.
- Add hozzá az öntet 2/3-át, majd jól forgasd össze a zöldségeket az öntettel.
- A megmaradt öntetet tálald a saláta mellé.
Belépés
A kosár üres.
Vásárláshoz kattints ide!