Blog
Francia sárgarépa-saláta mikrozölddel
Ez a francia sárgarépa saláta biztos a kedvenceid közé kerül, ha kipróbálod. Nagyszerűsége egyszerűségében rejlik, a franciák igazi művészei az egyszerű, de ízletes ételeknek.

Ahogy haladunk előre a télben, a zöldségek vitamintartalma egyre kevesebb, ilyenkor a friss mikrozöldek kitűnő lehetőséget adnak, hogy ételeinket felturbózzuk vitaminokkal, ásványi anyagokkal. Azért (is) imádom ezeket a fiatal növényi hajtásokat, mert csak az ablakpárkányomhoz lépek és vághatom is a vitamindús, vegyszermentes növénykéimet.
Ez a saláta természetesen mikrozöldek nélkül is nagyon finom, sültek mellé ajánlom.
Hozzávalók:
- 2 nagyobb sárgarépa, reszelve v. gyufaszál vastagságúra vágva
- 1 közepes fej lila- v. sonkahagyma v. 3 szál újhagyma
- 1 nagy marék friss mikrozöld, (BIO retek v. brokkboli v. fodros kel)
Az öntethez:
- 3 ek olívaolaj
- 1 ek frissen facsart citromlé
- 1 tk Dijon-i mustár
- 1 tk méz
- só, frissen őrölt bors
Így készítsd el:
- Keverd össze az öntet hozzávalóit nagyon alaposan.
- Vágd fel a sárgarépát gyufaszál vastagságúra egy mandolin segítségével vagy reszeld le nagy lyukú zöldségreszelőn.
- Kockázd fel a hagymát és keverd a reszelt répához.
- Add az öntetet a sárgarépához és keverd össze alaposan.
- Ha használsz mikrozöldet, akkor azt tálalás előtt add hozzá.
Belépés
A kosár üres.
Vásárláshoz kattints ide!