" /> Zöldsaláta kecskesajttal, körtével és gránátalmával balzsame
Blog

Zöldsaláta kecskesajttal, körtével és gránátalmával balzsamecetes öntettel

2017.04.05 07:00

Nagy kedvenceim a zöldsaláták, amikor egy évszaktól függő zöldsaláta vagy mikrosaláta alapra rétegezzük a különböző hozzávalókat, meglocsoljuk az öntettel és kész is vagyunk. Van már jó néhány ilyen saláta a blogon, érdemes körülnézni, ötletek gyűjteni.

Zöldsaláta kecskesajttal, körtével és gránátalmával balzsamecetes öntettel

A kecskesajttal, gránátalmával ünnepibbé, különlegesebbé alakítva született meg ez a zöldsaláta kecskesajttal, körtével és gránátalmával balzsamecetes öntettel.

Az évszakra való tekintettel a salátaalap készülhet vegyszermentes mikrosalátából (pl. zöldborsóból) galambbegyből, bébispenótból, szívsalátából vagy ezek keverékéből (de semmiképp ne jégsalátából!)

Körte helyett készítheted almából, mandula helyett dióból, kecskesajt helyett használhatsz fetasajtot.

Hozzávalók:

  • kb. 20 deka téli zöld saláta, akár vegyesen is (pl. galambbegy, rukkola, bébispenót v. mikrosaláta)
  • 1 körte, kb. 1-2 cm-es kockára vágva
  • 1 gránátalma magjai
  • 1 nagy marék mandula, serpenyőben szárazon megpirítva
  • 10 deka puha kecskesajt

Az öntethez:

  • 6 ek olívaolaj
  • 2 ek balzsamecet
  • 1 tk méz
  • 1 tk Dijon mustár
  • só, frissen őrölt bors

Így készítsd el:

  1. Egy tálban alaposan keverd össze az öntet hozzávalóit, hogy jól elkeveredjenek egymással.
  2. Serpenyőben pirítsd meg a mandulát, majd vágd fel kisebb darabokra.
  3. Egy nagyobb tálban keverd össze a zöld salátát, a felkockázott körtét, a mandulát és a gránátalma magokat, locsold meg az öntet felével és azzal is alaposan forgasd át.
  4. A tetejére morzsold rá a kecskesajtot és a megmaradt öntettel frissen tálald.