" /> Káposztasaláta retekkel, almával és feta sajttal
Blog

Káposztasaláta retekkel, almával és feta sajttal

2016.09.16 07:00

Egyszerű hozzávalók ízletes kombinációja ez a káposztasaláta retekkel és almával (és egy kevés fetával és répával). A káposzta-alma egyébként is egy nyertes kombináció, amire jó példa ez a joghurtos vegyes káposztasaláta is.

Káposztasaláta retekkel, almával és feta sajttal

A képen látható salátához vékonyra felcsíkozott fodros kelt használtam, de nagyon finom kelkáposztából vagy igazán vékonyra felcsíkozott kelbimbóból. (A lényeg, hogy minél vékonyabbra csíkozd a zöldséget, amihez jól jöhet egy zöldségszeletelő, de késsel sem tart hosszú ideig.)

Hozzávalók (2 főre)

  • 1/2 fej kisebb kelkáposzta (vagy 5-6 db kelbimbó), nagyon vékonyan felcsíkozva
  • 4-5 db retek, apróra vágva
  • 1/2 alma, vékony csíkokra vágva
  • 1 közepes sárgarépa, lereszelve
  • 3 dkg feta sajt
  • pirított napraforgó vagy szezámmag (elhagyható)

Az öntethez:

  • 3 ek olíva olaj
  • 2 ek citromlé (frissen facsart)
  • 1 tk méz
  • kevés só

Így készítsd el:

  1. Keverd össze az öntet hozzávalóit.
  2. Csíkozd fel nagyon vékonyan a kelkáposztát egy zöldséggyaluval vagy késsel. Vágd fel a retket és almát, reszeld le a répát és tedd a káposztához.
  3. Keverd bele a feta sajtot, add hozzá az öntetet, szórd meg szezámmaggal vagy napraforgómaggal, ha használsz. Frissen tálald. Jó étvágyat!