MINDEN 30.000 Ft FELETTI RENDELÉST INGYEN SZÁLLÍTUNK!

Újburgonya saláta spárgával és zöldborsóval

Újburgonya saláta spárgával és zöldborsóval

Könnyű, gyorsan elkészíthető (új)burgonya saláta retek mikrozölddel, ha ez nincs kéznél, akkor karikázz bele retket.

Hozzávalók (4 személyre):

  • 2 szárzeller, felaprítva
  • 1 marék retek mikrozöld (ha ez nincs, néhány felkarikázott retek)  
  • 1 ek petrezselyem, apróra vágva
  • 1/2 kg burgonya vagy újburgonya, 3 cm-es kockára vágva

Az öntethez:

  • 6 ek olívaolaj
  • 2-3 ek fehérborecet (vagy almaecet)
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 tk mustár

Így készítsd el:

  1. Az egész burgonyákat főzd meg kb. 15 perc alatt, míg megpuhulnak. Mikor a burgonyák megfőttek, hagyd teljesen kihűlni, majd vágd fel kb. 3-4 cm-es kockákra.
  2. Egy kisebb befőttes üvegben készítsd el az öntetet. Tedd az üvegbe a hozzávalókat, majd jól rázd össze, hogy az alapanyagok összekeveredjenek és a só is feloldódjon. Ez az öntet 1 hétig eláll hűtőben, így ha nagyobb adagot készítesz más salátákhoz is bátran használhatod.
  3. Tedd egy tálba a saláta hozzávalóit, locsold meg az öntettel, majd keverd át. Hagyd állni min. 15 percet, azután tálalhatod is. Hűtőben 2-3 napig is eláll. Fogyasztás előtt hagyd szobahőmérsékletűre enyhülni.
  4. Amennyiben retek mikrozöldet használsz, akkor ezt csak közvetlen tálalás előtt keverd hozzá.