Újburgonya saláta spárgával és zöldborsóval
Könnyű, gyorsan elkészíthető (új)burgonya saláta retek mikrozölddel, ha ez nincs kéznél, akkor karikázz bele retket.
Hozzávalók (4 személyre):
- 2 szárzeller, felaprítva
- 1 marék retek mikrozöld (ha ez nincs, néhány felkarikázott retek)
- 1 ek petrezselyem, apróra vágva
- 1/2 kg burgonya vagy újburgonya, 3 cm-es kockára vágva
Az öntethez:
- 6 ek olívaolaj
- 2-3 ek fehérborecet (vagy almaecet)
- ízlés szerint só, bors
- 1 tk mustár
Így készítsd el:
- Az egész burgonyákat főzd meg kb. 15 perc alatt, míg megpuhulnak. Mikor a burgonyák megfőttek, hagyd teljesen kihűlni, majd vágd fel kb. 3-4 cm-es kockákra.
- Egy kisebb befőttes üvegben készítsd el az öntetet. Tedd az üvegbe a hozzávalókat, majd jól rázd össze, hogy az alapanyagok összekeveredjenek és a só is feloldódjon. Ez az öntet 1 hétig eláll hűtőben, így ha nagyobb adagot készítesz más salátákhoz is bátran használhatod.
- Tedd egy tálba a saláta hozzávalóit, locsold meg az öntettel, majd keverd át. Hagyd állni min. 15 percet, azután tálalhatod is. Hűtőben 2-3 napig is eláll. Fogyasztás előtt hagyd szobahőmérsékletűre enyhülni.
- Amennyiben retek mikrozöldet használsz, akkor ezt csak közvetlen tálalás előtt keverd hozzá.