" /> Vegyes káposztasaláta majonézes-joghurtos öntettel
Blog

Vegyes káposztasaláta majonézes-joghurtos öntettel

2016.09.16 08:00

Nálunk nincs étkezés saláta  vagy valamilyen zöldségköret nélkül. Egyszerűen szeretjük a zöldségeket és szeretem, hogy olyan sokféleképpen elkészíthetőek. Tél végén, tavasz elején nekem is nagy kihívás, hogy ezek a saláták szezonális zöldségekből készüljenek. Erre tökéletes például a káposzta, hiszen jól kombinálható más zöldségekkel (mint ebben a céklás káposztasalátában is) és a gyerekek is szívesen megeszik.

Vegyes káposztasaláta majonézes-joghurtos öntettel

Ehhez a recepthez használhatsz lila- vagy kelkáposztát, de finom lesz fehérkáposztával is. Tehetsz hozzá almát, sárgarépát, lilahagyma helyett zöldhagymát, szóval cserélgesd bátran a zöldségeket.

Hozzávalók (4 adaghoz):

  • 20 dkg lilakáposzta, vékonyan legyalulva v. felvágva
  • 20 dkg kelkáposzta, vékonyan legyalulva v. felvágva
  • 2 közepes savanykás alma, vékonyan felcsíkozva
  • 1 kis fej lilahagyma, vékony félkörökre vágva
  • só, frissen őrölt bors

Az öntethez:

  • kb. 1 dl joghurt
  • 2 ek majonéz
  • 1 ek citromlé
  • 1 tk mustár
  • só, frissen őrölt bors

Így készítsd el:

  1. Keverd össze az öntet hozzávalóit.
  2. A zöldségeket vágd fel vékonyan és egy salátástálban forgasd össze a sóval és borssal.
  3. Öntsd a zöldségekhez a joghurtos öntetet és hűtsd le egy rövid időre.