Blog
Vegyes káposztasaláta majonézes-joghurtos öntettel
Nálunk nincs étkezés saláta vagy valamilyen zöldségköret nélkül. Egyszerűen szeretjük a zöldségeket és szeretem, hogy olyan sokféleképpen elkészíthetőek. Tél végén, tavasz elején nekem is nagy kihívás, hogy ezek a saláták szezonális zöldségekből készüljenek. Erre tökéletes például a káposzta, hiszen jól kombinálható más zöldségekkel (mint ebben a céklás káposztasalátában is) és a gyerekek is szívesen megeszik.
Ehhez a recepthez használhatsz lila- vagy kelkáposztát, de finom lesz fehérkáposztával is. Tehetsz hozzá almát, sárgarépát, lilahagyma helyett zöldhagymát, szóval cserélgesd bátran a zöldségeket.
Hozzávalók (4 adaghoz):
- 20 dkg lilakáposzta, vékonyan legyalulva v. felvágva
- 20 dkg kelkáposzta, vékonyan legyalulva v. felvágva
- 2 közepes savanykás alma, vékonyan felcsíkozva
- 1 kis fej lilahagyma, vékony félkörökre vágva
- só, frissen őrölt bors
Az öntethez:
- kb. 1 dl joghurt
- 2 ek majonéz
- 1 ek citromlé
- 1 tk mustár
- só, frissen őrölt bors
Így készítsd el:
- Keverd össze az öntet hozzávalóit.
- A zöldségeket vágd fel vékonyan és egy salátástálban forgasd össze a sóval és borssal.
- Öntsd a zöldségekhez a joghurtos öntetet és hűtsd le egy rövid időre.
Belépés
A kosár üres.
Vásárláshoz kattints ide!