Spenót mángold
Spenót mángold
680 Ft

Spenót mángold

A mángold spenót valójában nem spenót.


Ez a növény valójában a mángold rokona. Ritkán látni a boltokban, mert ideális esetben fogyasztás előtt közvetlenül kell leszedni. A növények tömegesen hoznak létre fényes, középzöld leveleket. A vékony szárak enyhe spárga ízűek, amelyek a tél folyamán is teremnek. Ezt a fajtát levél cékla néven is ismerik. Íze valamivel enyhébb, mint az igazi spenót.

A mángold spenótot általában közvetlenül a talajba vetik, de a korai termés érdekében néhány palántát beltéren is el lehet vetni. Meglehetősen korán kihajt, és a tavaszi fagyok sem károsítják.

Alkalmas kertbe és ültetőedénybe is.

 

 

Vásárold meg most szuper áron Spenót mángold termékünket és válogass több száz egyedülálló termékünk közül és máris kitárul előtted a világ! A Greenea.hu-n kockázetmentesen vásárolhatsz, ugyanis minden magra és ültetőcsomagra növesztési garanciát vállalunk! Azonnal, valós magyarországi készletről szállítjuk raktáron lévő termékeinket, ráadásul akár még a mai napon átadjuk a futárszolgálatnak és 1-2 munkanapon belül meg is kaphatod! Rendelhető termékeink esetén kérjük érdeklődj a pontos beérkezésről. Kertészkedésre fel!

Raktáron
680 Ft

100% növesztési garanciát vállalunk!

Villámgyorsan, akár 24 órán belül kiszállítjuk rendelésed!

Csak prémium minőségű, ellenőrzött termékeket vásárolhatsz nálunk!

A Greenea magyar tulajdonú vállalkozás.

Spenót mángold leírása

Vetési tanácsok:

Vesd el a magokat 5 cm-re egymástól 1 cm-es mélységben.  A palánták körülbelül 15 nap múlva jelennek meg, és az első hónapban öntözni kell.

A növényeket körülbelül 15-25 cm-re kell ritkítani a növények között.A ritkítás során kihúzott fiatal levelek is fogyaszthatóak.

Betakarítás: 
A vetéstől számítva kb. 12 héten belül szedhető. Vágd le a leveleket a növényről kívülről, ügyelve arra, hogy ne sértsd meg a gyökereket.
Gyakori szedéssel rengeteg új levél keletkezik.

A megfelelő hozamhoz rendszeres öntözést igényel.

 

Eredete:

A spenót mángold a répafélék családjába tartozik…csak nincs gumója. Nagyon népszerű a mediterrán szakácsok körében, az első fajták Szicíliából származnak. A levelek gyorsan romlanak, ezért nem szállíthatóak jól.  Európán kívül fontos növény Észak-Indiában, valamint Közép- és Dél-Amerika egyes részein. Különösen nagyra értékelik a melegebb, mérsékelt övi régiókban, például Dél-Franciaországban, ahol a nyári időjárás túl meleg lehet más zöld leveles zöldségek termesztéséhez.

 

Adatok
Cikkszám
4068
Hasonló termékek