Spenót mángold
Spenót mángold
680 Ft

Spenót mángold

Bakonyi Orsolya

Orsi

Greenea Szakértő

magyarangol

info@greenea.hu

+36-30/500-2911

A mángold spenót valójában nem spenót.


Ez a növény valójában a mángold rokona. Ritkán látni a boltokban, mert ideális esetben fogyasztás előtt közvetlenül kell leszedni. A növények tömegesen hoznak létre fényes, középzöld leveleket. A vékony szárak enyhe spárga ízűek, amelyek a tél folyamán is teremnek. Ezt a fajtát levél cékla néven is ismerik. Íze valamivel enyhébb, mint az igazi spenót.

A mángold spenótot általában közvetlenül a talajba vetik, de a korai termés érdekében néhány palántát beltéren is el lehet vetni. Meglehetősen korán kihajt, és a tavaszi fagyok sem károsítják.

Alkalmas kertbe és ültetőedénybe is.

 

 

Vásárold meg most szuper áron Spenót mángold termékünket és válogass több száz egyedülálló termékünk közül és máris kitárul előtted a világ! A Greenea.hu-n kockázetmentesen vásárolhatsz, ugyanis minden magra és ültetőcsomagra növesztési garanciát vállalunk! Azonnal, valós magyarországi készletről szállítjuk raktáron lévő termékeinket, ráadásul akár még a mai napon átadjuk a futárszolgálatnak és 1-2 munkanapon belül meg is kaphatod! Rendelhető termékeink esetén kérjük érdeklődj a pontos beérkezésről. Kertészkedésre fel!

Raktáron
680 Ft

100% növesztési garanciát vállalunk!

Villámgyorsan, akár 24 órán belül kiszállítjuk rendelésed!

Csak prémium minőségű, ellenőrzött termékeket vásárolhatsz nálunk!

A Greenea magyar tulajdonú vállalkozás.

Spenót mángold leírása

Vetési tanácsok:

Vesd el a magokat 5 cm-re egymástól 1 cm-es mélységben.  A palánták körülbelül 15 nap múlva jelennek meg, és az első hónapban öntözni kell.

A növényeket körülbelül 15-25 cm-re kell ritkítani a növények között.A ritkítás során kihúzott fiatal levelek is fogyaszthatóak.

Betakarítás: 
A vetéstől számítva kb. 12 héten belül szedhető. Vágd le a leveleket a növényről kívülről, ügyelve arra, hogy ne sértsd meg a gyökereket.
Gyakori szedéssel rengeteg új levél keletkezik.

A megfelelő hozamhoz rendszeres öntözést igényel.

 

Eredete:

A spenót mángold a répafélék családjába tartozik…csak nincs gumója. Nagyon népszerű a mediterrán szakácsok körében, az első fajták Szicíliából származnak. A levelek gyorsan romlanak, ezért nem szállíthatóak jól.  Európán kívül fontos növény Észak-Indiában, valamint Közép- és Dél-Amerika egyes részein. Különösen nagyra értékelik a melegebb, mérsékelt övi régiókban, például Dél-Franciaországban, ahol a nyári időjárás túl meleg lehet más zöld leveles zöldségek termesztéséhez.

 

100% Növesztési Garancia

Nagyon fontos, hogy a magokat minden esetben ellenőrzött forrásból szerezd be, különben könnyen érhetnek meglepetések. Éppen ezért annyira bízunk termékeinkben, hogy minden nálunk vásárolt magra és ültetőcsomagra Greenea növesztési garanciát vállalunk! Ez azt jelenti, ha nem csíráztak ki a tőlünk vásárolt magok, akkor visszafizetjük az árukat, vagy küldünk helyette új terméket.

Adatok
Cikkszám
4068
Tömeg
2 g/db

Gondolkodtál már azon, hogy milyen jó lenne télen a friss zöldek ízét érezned a hideg téli napokon? Esetleg az ismeretlen eredetű bolti termékek helyett saját magad termeszteni? Bárhol is laksz, a helyhiány többé nem kifogás, mert kertészkedni nem csak kertben lehet.

A Greenea segítségével bármilyen csíráztató vagy ültetőedény segítségével egy teljesen új világ tárulhat eléd. Nincs más dolgod, mint kiválogatni a számodra szimpatikus mikrozöld magokat és néhány napon belül már élvezheted is a mennyi friss hajtások ízét. Ráadásul az előre elkészített mikrozöld ültetőcsomagok segítségével azonnal elkezdheted az otthoni mikrozöld növesztést és azon sem kell gondolkodnod, hogy vajon mire lehet még szükséged. A készletek mindent tartalmaznak, amire a sikeres növesztéshez szükséged van, neked csak a gondozásukra kell figyelned növesztési garanciával.

Hasonló termékek