Új-zélandi spenót vetőmag
Új-zélandi spenót vetőmag
580 Ft

Új-zélandi spenót vetőmag

Új-zélandi spenót vetőmag
Új-zélandi spenót vetőmag
Új-zélandi spenót vetőmag

Sir Joseph Banks fedezte fel Új-Zélandon James Cook kapitány 1770-es útja során, és már a 18. századi kertészek is élvezték kellemes ízét.

Az új-zélandi nem igazi spenót, de hőséget kedvelő természete miatt egész nyáron élvezhetjük a spenót ízét. Sokan azt gondolják, hogy évelő, pedig csak az elszórt magjaiból kel ki évről-évre.

Magas vitamintartalmáról, különösen C-vitaminjáról nevezetes; Cook kapitány hajóján a skorbut megelőzésére szolgálták fel. Apró, fiatal levelei nyersen vagy főzve is fogyaszthatók. Szinte semmilyen rovar nem bántja, még a csigák sem! Szárazságtűrő, de mérsékelt nedvesség mellett fejlődik a legjobban.

Áprilistól késő nyárig vethető, meleget kedvelő, betegségeknek ellenálló egynyári növény. Kb. 80-120cm magasra nővő, bokros levélzöldség rombusz alakú levelekkel.

Vásárold meg most szuper áron Új-zélandi spenót vetőmag termékünket és válogass több száz egyedülálló termékünk közül és máris kitárul előtted a világ! A Greenea.hu-n kockázetmentesen vásárolhatsz, ugyanis minden magra és ültetőcsomagra növesztési garanciát vállalunk! Azonnal, valós magyarországi készletről szállítjuk raktáron lévő termékeinket, ráadásul akár még a mai napon átadjuk a futárszolgálatnak és 1-2 munkanapon belül meg is kaphatod! Rendelhető termékeink esetén kérjük érdeklődj a pontos beérkezésről. Kertészkedésre fel!

Raktáron
580 Ft

100% növesztési garanciát vállalunk!

Villámgyorsan, akár 24 órán belül kiszállítjuk rendelésed!

Csak prémium minőségű, ellenőrzött termékeket vásárolhatsz nálunk!

A Greenea magyar tulajdonú vállalkozás.

Új-zélandi spenót vetőmag leírása

A mi spenótunkhoz képest nagy előnye, hogy jól bírja a meleget és száraszságot, így egész nyáron szedhető. A szárazságot sokáig elviseli, sőt magot is érlel, de kevesebb lesz a zöldtömege. A talajra nem igényes, de ha dús lombozatú növényt szeretnénk, akkor tápanyagdús talajba vessük és rendszeresen öntözzük.

Miután a hajtások elérték a kb. 30—40 centiméteres hosszúságot, folyamatosan lehet szüretelni. Nemcsak a leveleket, hanem a fiatal hajtásokat. is fel lehet használni. A leszedett hajtások helyén az oldalrügyekből mindig újabbak fejlődnek.

Magjait ősszel elszórja, a magok a hideg télben áttelelnek és tavasszal kikelnek.

Szabadföldben és nagyobb virágládában is termeszthető. Egy kb. 20 literes ültetőedényben kb. 2-3 tő növényt érdemes növeszteni.

A csomag 4 gramm (kb. 50-60 db) kezeletlen vetőmagot tartalmaz.

Adatok
Cikkszám
04020
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek