Római saláta Alborada vetőmag
Római saláta Alborada vetőmag
1 180 Ft

Római saláta Alborada vetőmag

Római saláta Alborada vetőmag
Római saláta Alborada vetőmag
Római saláta Alborada vetőmag

Little gem típusú, betegségeknek ellenálló, sűrűbb ültetésre is alkalmas római salátafajta. A csírázástól számított 55-60 napon belül érik. A fejek hosszúkásak, kicsik, roppanós levelekkel. Vágás után jól eltartható.

Hidrokultúrában és szabadföldön termesztve tavaszi és őszi betakarításra. A saláta termőtalajának laza, termékeny, nedves és nem savanyú (pH 6,0-6,8) talajnak kell lennie. Ha a talaj túl savas, a fejes saláta rosszul fejlődik, a feje kisebb lesz és a levelei megsárgulnak.

A magokat ragadós keverékkel vannak bevonva. Nagyon fontos, hogy csírázáskor nedvesek legyenek - száraz talajban nem fognak kicsírázni. A bevonat összetevői: tőzeg, dolomit, agyag. Bevonat / mag: 3/1

 

A csomagban 20 db mag található.

Vásárold meg most szuper áron Római saláta Alborada vetőmag termékünket és válogass több száz egyedülálló termékünk közül és máris kitárul előtted a világ! A Greenea.hu-n kockázetmentesen vásárolhatsz, ugyanis minden magra és ültetőcsomagra növesztési garanciát vállalunk! Azonnal, valós magyarországi készletről szállítjuk raktáron lévő termékeinket, ráadásul akár még a mai napon átadjuk a futárszolgálatnak és 1-2 munkanapon belül meg is kaphatod! Rendelhető termékeink esetén kérjük érdeklődj a pontos beérkezésről. Kertészkedésre fel!

Raktáron
1 180 Ft

100% növesztési garanciát vállalunk!

Villámgyorsan, akár 24 órán belül kiszállítjuk rendelésed!

Csak prémium minőségű, ellenőrzött termékeket vásárolhatsz nálunk!

A Greenea magyar tulajdonú vállalkozás.

Római saláta Alborada vetőmag leírása

Általános útmutató a salátamagvak vetéséhez és termesztéséhez

A fejes salátának jó talajra van szüksége ahhoz, hogy jól fejlődjön, ideális esetben a talajt előző ősszel jól fel kell ásni, és megfelelő trágyát kell beépíteni ásásként. A fejes salátanövények nem szeretik a teljes napsütést, de szívesen nőnek enyhén árnyékos, a teljes naptól távol eső helyen.

A magokat a nyári termesztéshez a szabadban vagy a beltérben is el lehet indítani;

Beltéren: Vessünk 2 magot egy cellába, a gyengébb palántát távolítsuk el, amint az első valódi levelek megjelennek a növényen. Ültesd ki a szabadföldbe, amint a palánták elég nagynak számítanak.
Szabadföldön: Vessük a magokat vékonyan, 2 cm mélyen, egymástól 30 cm távolságra lévő magágyakba. Fedd be a magokat földdel. Szabadföldi vetéskor ügyelj arra, hogy ne vesd a magokat túl szorosan.
A salátamagvak hűvösebb hőmérsékleten csíráznak a legjobban, ha túl meleg van, nyugalmi állapotban maradhatnak.

A fejes saláta betakarítása

A fejes saláta gyorsan növekszi. A saláta akkor lesz kész, ha a növény szíve már szilárd, a növény tetejét óvatosan összenyomva ellenőrizheted, hogy készen áll-e a betakarításra.

Húzd ki az egész növényt a földből, majd vágd le a gyökeret és az alsó leveleket. 

Adatok
Cikkszám
4770168914896
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek