Mángold Gele Sier vetőmag
Mángold Gele Sier vetőmag
720 Ft

Mángold Gele Sier vetőmag

A levelek enyhén ráncosak, lédúsak, zöldek, sárga erezettel. A szárak sárgák. A fiatal levelek salátákhoz alkalmasak,a leveleket és szárakat levesekben, párolva, sütve használják.

Nem savanyú, humuszban gazdag, agyagos talajban fejlődik a legjobban. 

Februártól júliusig szórhatod el magjait. Áttelel, ebben az esetben virágzásig levelét újra felhasználhatod.


Szabadföldben és nagyobb virágládában is termeszthető.

Vásárold meg most szuper áron Mángold Gele Sier vetőmag termékünket és válogass több száz egyedülálló termékünk közül és máris kitárul előtted a világ! A Greenea.hu-n kockázetmentesen vásárolhatsz, ugyanis minden magra és ültetőcsomagra növesztési garanciát vállalunk! Azonnal, valós magyarországi készletről szállítjuk raktáron lévő termékeinket, ráadásul akár még a mai napon átadjuk a futárszolgálatnak és 1-2 munkanapon belül meg is kaphatod! Rendelhető termékeink esetén kérjük érdeklődj a pontos beérkezésről. Kertészkedésre fel!

Raktáron
720 Ft

100% növesztési garanciát vállalunk!

Villámgyorsan, akár 24 órán belül kiszállítjuk rendelésed!

Csak prémium minőségű, ellenőrzött termékeket vásárolhatsz nálunk!

A Greenea magyar tulajdonú vállalkozás.

Mángold Gele Sier vetőmag leírása

Hogyan növessz mángoldot egyszerűen?

Mángoldot növeszteni nagyon egyszerű, kezdő kertészeknek sem okoz nehézséget.A vetéstől számítva kb. 1 hét múlva már megjelennek a hajtások és kb. 50-60 nap múlva már szedhető. Ha bébisalátának szeretnéd élvezni színes leveleit, 3-4 hét alatt szedhetőek a zsenge levelek.

Szórd el a mángold magokat a nedves földbe (előtte 24 órára beáztathatod a gyorsabb csírázás érdekében) és tartsd nedvesen. A magok kb.1 hét múlva csírázásnak indulnak. Öntözd rendszeresen (ha virágládába vetetted, figyelj, mert ennek földje könnyebben kiszárad).

Ritkítsd meg a veteményed, ha túl sűrű, hagyj  min. 20-25 centi távolságot a tövek között. A kihúzott, zsenge növénykéket ne dobd el, használd fel zöld salátának vagy ültesd szét.

Ha a levelek elérték a 5-6 centit, az alsó leveleket már szedheted is bébisalátának. A középső hajtást soha ne tépd le, mivel a növényed onnan hozza az új hajtásokat.

A mángold kétéves növény, az első évben gyökerek és levelet növeszt, majd a következő évben virágzik. A kivirágzott növény levelei keserűek, de virágzás előtt másodévben is szedhetünk még a leveleiből.

Adatok
Cikkszám
4770168914544
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek