Kapor Compact vetőmag
Kapor Compact vetőmag
580 Ft
ÚJ

Kapor Compact vetőmag

Korai, magas terméshozamú, sötétzöld leveleket adó fajta. Egész évben termeszthető. Kompakt magasságú, tálcában vagy cserépben is jól fejlődik, de szabadföldi és üvegházi vetésre is alkalmas. A kapor az egyik legnépszerűbb fűszernövény és gyógynövény. Friss, ritkábban szárított leveleit, virágzatát és szárát élelmiszeripari célokra használják. Könnyen termeszthető, kevés karbantartást igényel. A félárnyékot jól tűri.

A kapor termeszthető virágoskertben, zöldségágyásokban/ágyásokban, teraszkonténerekben vagy cserépben az ablakpárkányon. 

Vásárold meg most szuper áron Kapor Compact vetőmag termékünket és válogass több száz egyedülálló termékünk közül és máris kitárul előtted a világ! A Greenea.hu-n kockázetmentesen vásárolhatsz, ugyanis minden magra és ültetőcsomagra növesztési garanciát vállalunk! Azonnal, valós magyarországi készletről szállítjuk raktáron lévő termékeinket, ráadásul akár még a mai napon átadjuk a futárszolgálatnak és 1-2 munkanapon belül meg is kaphatod! Rendelhető termékeink esetén kérjük érdeklődj a pontos beérkezésről. Kertészkedésre fel!

Raktáron
580 Ft

100% növesztési garanciát vállalunk!

Villámgyorsan, akár 24 órán belül kiszállítjuk rendelésed!

Csak prémium minőségű, ellenőrzött termékeket vásárolhatsz nálunk!

A Greenea magyar tulajdonú vállalkozás.

Kapor Compact vetőmag leírása

Hogyan kell termeszteni a kapor növényt?

Magvetés

A kapormagokat beltéren cserépben vagy konténerben is el lehet indítani, de a legjobb, ha közvetlenül a talajba vetjük. A növények nem szeretik, ha zavarják őket, ezért a legjobb, ha márciusban vagy áprilisban nagy cserepekbe vagy konténerekbe vetjük a magokat, és május vége felé vagy a fagyveszély elmúltával a szabadba helyezzük. A szabadföldi vetésnél ügyeljni arra, hogy az ágyások vagy ültetési területek jól előkészítettek és napos helyen legyenek. Vessünk sekély barázdákba, majd amikor a kelő növények kb. 5 cm magasak, ritkítsuk ki őket 30 cm távolságra egymástól.

Termesztés cserépben

A növényeket el lehet indítani beltéri cserepekben, vagy a magokat május végétől közvetlenül a szabadban elhelyezett nagyméretű cserepekbe is el lehet vetni. A kapor elég magasra nőhet, általában 90-120 cm körülire, és szüksége lesz némi támasztékra. A cserepeket és konténereket öntözze folyamatosan

Termesztés ágyásokban

Gondoskodjon arról, hogy az ültetési területet jól előkészítse, és sok szerves anyagot tartalmazzon. A talajt gereblyézd fel, hogy finom talajréteget hozz létre, és egy kapa élével alakíts ki sekély barázdát. Vesdd el a magokat vékonyan, takard be és öntözd meg egy locsolókannával. Ritkítd meg a növényeket, amint 2-3 cm magasra nőttek, és szárazság idején rendszeresen öntözd.

Kapor betakarítása és tartósítása

A kaporleveleket folyamatosan lehet szedni, és hűtőszekrényben akár 3 hétig is eláll. A levelek le is fagyaszthatók, és egész télen át használhatóak. A magvakat a virágfejek száradása után lehet betakarítani, a fejeket tedd papírzacskóba és tárold száraz helyen.

Adatok
Cikkszám
4770168917620
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek