Kapor Compact vetőmag

Korai, magas terméshozamú, sötétzöld leveleket adó fajta. Egész évben termeszthető. Kompakt magasságú, tálcában vagy cserépben is jól fejlődik, de szabadföldi és üvegházi vetésre is alkalmas. A kapor az egyik legnépszerűbb fűszernövény és gyógynövény. Friss, ritkábban szárított leveleit, virágzatát és szárát élelmiszeripari célokra használják. Könnyen termeszthető, kevés karbantartást igényel. A félárnyékot jól tűri.

A kapor termeszthető virágoskertben, zöldségágyásokban/ágyásokban, teraszkonténerekben vagy cserépben az ablakpárkányon. 

Vásárold meg most szuper áron Kapor Compact vetőmag termékünket és válogass több száz egyedülálló termékünk közül és máris kitárul előtted a világ! A Greenea.hu-n kockázetmentesen vásárolhatsz, ugyanis minden magra és ültetőcsomagra növesztési garanciát vállalunk! Azonnal, valós magyarországi készletről szállítjuk raktáron lévő termékeinket, ráadásul akár még a mai napon átadjuk a futárszolgálatnak és 1-2 munkanapon belül meg is kaphatod! Rendelhető termékeink esetén kérjük érdeklődj a pontos beérkezésről. Kertészkedésre fel!

Nincs raktáron
580 Ft

100% növesztési garanciát vállalunk!

Villámgyorsan, akár 24 órán belül kiszállítjuk rendelésed!

Csak prémium minőségű, ellenőrzött termékeket vásárolhatsz nálunk!

A Greenea magyar tulajdonú vállalkozás.

Kapor Compact vetőmag leírása

Hogyan kell termeszteni a kapor növényt?

Magvetés

A kapormagokat beltéren cserépben vagy konténerben is el lehet indítani, de a legjobb, ha közvetlenül a talajba vetjük. A növények nem szeretik, ha zavarják őket, ezért a legjobb, ha márciusban vagy áprilisban nagy cserepekbe vagy konténerekbe vetjük a magokat, és május vége felé vagy a fagyveszély elmúltával a szabadba helyezzük. A szabadföldi vetésnél ügyeljni arra, hogy az ágyások vagy ültetési területek jól előkészítettek és napos helyen legyenek. Vessünk sekély barázdákba, majd amikor a kelő növények kb. 5 cm magasak, ritkítsuk ki őket 30 cm távolságra egymástól.

Termesztés cserépben

A növényeket el lehet indítani beltéri cserepekben, vagy a magokat május végétől közvetlenül a szabadban elhelyezett nagyméretű cserepekbe is el lehet vetni. A kapor elég magasra nőhet, általában 90-120 cm körülire, és szüksége lesz némi támasztékra. A cserepeket és konténereket öntözze folyamatosan

Termesztés ágyásokban

Gondoskodjon arról, hogy az ültetési területet jól előkészítse, és sok szerves anyagot tartalmazzon. A talajt gereblyézd fel, hogy finom talajréteget hozz létre, és egy kapa élével alakíts ki sekély barázdát. Vesdd el a magokat vékonyan, takard be és öntözd meg egy locsolókannával. Ritkítd meg a növényeket, amint 2-3 cm magasra nőttek, és szárazság idején rendszeresen öntözd.

Kapor betakarítása és tartósítása

A kaporleveleket folyamatosan lehet szedni, és hűtőszekrényben akár 3 hétig is eláll. A levelek le is fagyaszthatók, és egész télen át használhatóak. A magvakat a virágfejek száradása után lehet betakarítani, a fejeket tedd papírzacskóba és tárold száraz helyen.

Adatok
Cikkszám
4770168917620
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek