Genovese bazsalikom vetőmag

A genovai bazsalikomot viszonylag könnyű termeszteni, és az egyik legnépszerűbb konyhai fűszernövény. Több fajta is létezik, a genovai bazsalikom híres az illatáról, és a pestóban hagyományosan használt bazsalikom.

A bazsalikomlevelek salátákhoz adhatók, vagy a legtöbb olasz konyhaművészethez, beleértve a pizzát és a tésztaételeket is, felhasználhatók. A pesto szósz fő összetevője is. A friss bazsalikom sokkal jobb, mint a szárított bazsalikom és egész nyáron át szedhető.

Lágy, élénkzöld levelei és csodálatos illata miatt nagyszerű kiegészítője a zöldségeskertnek vagy a konyha ablakpárkányának.

Cserépben, ültetőedényben is jól érzi magát. A hidegre érzékeny fűszernövény.

Egy csomag 0,5 gramm kezeletlen vetőmagot tartalmaz.

Vásárold meg most szuper áron Genovese bazsalikom vetőmag termékünket és válogass több száz egyedülálló termékünk közül és máris kitárul előtted a világ! A Greenea.hu-n kockázetmentesen vásárolhatsz, ugyanis minden magra és ültetőcsomagra növesztési garanciát vállalunk! Azonnal, valós magyarországi készletről szállítjuk raktáron lévő termékeinket, ráadásul akár még a mai napon átadjuk a futárszolgálatnak és 1-2 munkanapon belül meg is kaphatod! Rendelhető termékeink esetén kérjük érdeklődj a pontos beérkezésről. Kertészkedésre fel!

Nincs raktáron
480 Ft

100% növesztési garanciát vállalunk!

Villámgyorsan, akár 24 órán belül kiszállítjuk rendelésed!

Csak prémium minőségű, ellenőrzött termékeket vásárolhatsz nálunk!

A Greenea magyar tulajdonú vállalkozás.

Genovese bazsalikom vetőmag leírása

Magjait áprilistől vethetjük. FÉNYRE CSÍRÁZIK, A MAGOKAT NE TAKARJUK BE.

A napos, meleg helyet szereti, a hideg beköszöntével fényes helyen a lakásban is tarthatjuk.

Hogyan kell termeszteni a Genovese bazsalikomot?

Magvetés

Márciusban és áprilisban vesse el a magokat beltérben, hogy május végétől, vagy amikor a fagyveszély elmúlt, kiültethesse őket. Vessük el enyhén nedves komposzttal tálcákba vagy cserepekbe, ügyelve arra, hogy a komposzt ne száradjon ki. A magok körülbelül 7-10 nap alatt csíráznak ki. A magok júniustól közvetlenül a szabadföldbe is vethetők.

Termesztés cserépben

A bazsalikomnövényeknek melegre és sok napfényre van szükségük, ezért a cserepes termesztés előnye, hogy a növényeket a nap folyamán a megfelelő helyre helyezhetőek. Ügyeljünk arra, hogy a növények ne száradjanak ki, és tartsuk őket széltől védve. A növények növekedése érdekében 2-3 hetente tápoldatozd.

Termesztés ágyásokban

Ha szabadföldi ágyásokban vagy kijelölt fűszerkertben termesztjük, gondoskodjunk arról, hogy a talaj jól vízelvezető legyen. A palántákat egymástól 30 cm távolságra ültessük ki.

Adatok
Cikkszám
04018
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek