Borágó - Amellett, hogy vonzza a méheket és más hasznos rovarokat, takarónövényként is használható. Az uborkára emlékeztető ízű, ehető, kék és néha rózsaszínű virágok frissen használhatók mártogatósok, saláták és nyári italok díszítésére, vagy cukorral kandírozva későbbi felhasználásra. A levelek és a szárak szintén ehetők, párolva ízletesek, mint a spenót vagy a mángold. Meglehetősen szárazságtűrő, ha egyszer megtelepedett.
Kamilla - A kamilla (Matricaria recutita) egy gyógynövény, amelyet a világ számos részén termesztenek. A növény fehér virágokkal rendelkezik, amelyek sárga közepűek. A kamilla növénye általában 15-60 cm magasra nő, és vékony, szőrös szárai vannak. A levelek finomak és tollasak, és a növény illatos.
Körömvirág - A körömvirág egy egynyári növény, melyet már a középkorban alkalmaztak bélzavarok és májbajok esetén.Ennek a narancssárga virágú növénynek ma még mindig sokféle hatást tulajdonítanak. Gyulladásgátló, antibakteriális, fertőtlenítő hatású.Laza, középkötött, közepes tápanyagtartalmú talajt igényel. A magokat áprilisban végleges helyére vessük el. A vetést ne takarjuk, mivel fényre csírázik.
Ehető krizantém - Az ehető krizantém (Chrysanthemum coronarium) egy rendkívül népszerű növény az ázsiai konyhában. A krizantémcsoport tagja, amelyek általában dísznövényként használatosak, azonban az ehető krizantém levelei és virágai a konyhában hasznosíthatók.
Sarkantyúka - A sarkantyúka nemcsak finom, hanem gyönyörű is! A csípős ízű levelek pikánssá teszik a legunalmasabb szendvicset, és meglepő módon kiegészítik a színes gyümölcssaláta édességét. A sarkantyúka meglehetősen szárazságtűrő. A sarkantyúka vetőmagok "gyerekbarátok" és könnyen vethetők, hagyd, hogy a gyerekek is segítsenek a vetésben idén tavasszal.
A sarkantyúka egynyári virág, levele és virága is ehető. Nemcsak dísznővény, hiszen levele és virága által jól hasznosítható a konyhánkban. (2013-ban az év gyógynövénye volt.)