A brokkolival ellentétben nem fejesedik. Enyhén diós ízű, a mediterrán konyha kedvelt alapanyaga.
Sütve, párolva, levesekbe is használható.
Vetési idő: előnevelve: február-március, kiültetés szabadföldbe: május
A brokkoli raab a brokkoli rokonához hasonlít, de egy nagy fej helyett több rügycsomót fejleszt, és markánsabb ízű. Szerencsére ugyanolyan könnyű termeszteni, mint a brokkolit. Ráadásul az ültetés után sokkal hamarabb készen áll a betakarításra. Vethetjük közvetlenül a kertbe is vagy előnevelhetjük palántának.
A brokkoli raab a hűvös időt kedveli és a tápanyagdús, jó vízelvezetésű talajt. A folyamatos betakarítás érdekében érdemes folyamatosan vetni az tavaszi és késő nyári időszakban. Késő tavasszal hagyjuk abba a vetést, mert a brokkoli raab nem terem jól a nyári melegben.
A brokkoli raab növény lágy lombozatot és szárat, valamint intenzív ízt fejleszt a hűvös tavaszi és őszi időben. Kora tavasszal 4-6 héten át hetente vessünk el egy kis termést, hogy a betakarítás a nyár elejéig kitartson.