Kapor BIO vetőmag 3 gramm
Kapor BIO vetőmag 3 gramm
390 Ft

Kapor BIO vetőmag 3 gramm

A kapor egyéves fűszer- és gyógynövény.

Vásárold meg most szuper áron Kapor BIO vetőmag 3 gramm termékünket és válogass több száz egyedülálló termékünk közül és máris kitárul előtted a világ! A Greenea.hu-n kockázetmentesen vásárolhatsz, ugyanis minden magra és ültetőcsomagra növesztési garanciát vállalunk! Azonnal, valós magyarországi készletről szállítjuk raktáron lévő termékeinket, ráadásul akár még a mai napon átadjuk a futárszolgálatnak és 1-2 munkanapon belül meg is kaphatod! Rendelhető termékeink esetén kérjük érdeklődj a pontos beérkezésről. Kertészkedésre fel!

Raktáron
390 Ft

100% növesztési garanciát vállalunk!

Villámgyorsan, akár 24 órán belül kiszállítjuk rendelésed!

Csak prémium minőségű, ellenőrzött termékeket vásárolhatsz nálunk!

A Greenea magyar tulajdonú vállalkozás.

Kapor BIO vetőmag 3 gramm leírása
A kapor a sárgarépafélék családjába tartozó magas, virágos növény, amely ízletes hajtásáról és magjáról ismert.

A kaprot hazánkban elsősorban fűszerként használjuk.

A köményhez hasonló ízű kapormagot széles körben használják Észak-Európában pácoláshoz valamint kenyerek, sajtok, húsok és zöldségek, különösen a burgonya és a káposzta ízesítéséhez.

Balkonládában, cserépben is termeszthető.
Vetési idő:  szakaszosan vethető március és augusztus között 2-3 hetente, 1,5-3 cm mélyre

Hogyan termesszünk kaprot?

A kapor mag vetése, kapor termesztés

Ültetőedénybe

 

A növények nem szeretik, ha bolygatják, ezért a legjobb, ha márciusban vagy áprilisban vetjük el a magokat közvetlenül nagy cserepekbe vagy ültetőedényekbe beltéren, és május vége felé, vagy amikor a fagyveszély elmúlt, a szabadba helyezzük. Május végétől a magokat közvetlenül a szabadba is elvethetjük ültetőedényünkbe.

A magokat laza szerkezetű, tápanyagdús talajba vessük el kb. 1,5-3 cm mélyen és az ültetőedényeket helyezzük napos helyre.  A kikelő növényeket ritkítsuk ki, hogy  körülbelül 5-30 cm-re legyenek egymástól.

A kapor meglehetősen magasra nőhet, általában kb. 90-120 cm  magasságúra. A cserepeket és az edényeket rendszeresen öntözni kell.

 

Kerti ágyásba

 

Gereblyézd fel a talajt és használd a kapa szélét, hogy sekély barázdát hozz létre.  Ebbe a barázdába vesd el a magokat, fedd le és öntözd rendszeresen egy öntözőkanna segítésgével. A 2-3 cm-es magasságot elért növényeket ritkítsd ki, és a szárazság idején alaposan öntözd.

Kapor betakarítása és tartósítása

 

A kaporleveleket folyamatosan lehet szedni, és hűtőszekrényben akár 3 hétig is eláll. A levelek le is fagyaszthatók, és egész télen át használhatóak. A magvakat a virágfejek száradása után lehet betakarítani, a fejeket tedd papírzacskóba és tárold száraz helyen.

Adatok
Cikkszám
04037
Hasonló termékek