Gilisztahumusz 3L
Gilisztahumusz 3L
1 890 Ft

Gilisztahumusz 3L

A gilisztahumusz, más néven vermicompost, egy kiváló minőségű talajjavító anyag, amelyet a giliszták által lebontott szerves anyagokból nyernek. Ez a természetes trágya gazdag tápanyagokban és mikroorganizmusokban, amelyek elősegítik a növények egészséges növekedését és virágzását.

A gilisztahumusz rendkívül hatékony a talaj szerkezetének javításában és a nedvességmegkötő képesség fokozásában. Segít a talaj lazaságának és levegőztetésének növelésében, ami elősegíti a gyökerek egészséges fejlődését és a vízelvezetést. Emellett javítja a talaj pH-értékét és növeli a tápanyagok felszívódását a növények számára.

A gilisztahumuszt könnyű használni a kertben. Egyszerűen keverd be a talajba vagy használd mulccs rétegként a növények körül. Használhatod zöldség- és virágágyásokban, gyümölcsfáknál, dísznövényeknél és akár balkonládákban is.

Ez a természetes és fenntartható trágya környezetbarát alternatívát kínál a vegyi műtrágyákhoz képest. A gilisztahumusz használata révén javíthatod a termőföld minőségét, növelheted a növények ellenálló képességét a betegségekkel és kártevőkkel szemben, valamint növelheted a termés mennyiségét és minőségét.

Vásárold meg most szuper áron Gilisztahumusz 3L termékünket és válogass több száz egyedülálló termékünk közül és máris kitárul előtted a világ! A Greenea.hu-n kockázetmentesen vásárolhatsz, ugyanis minden magra és ültetőcsomagra növesztési garanciát vállalunk! Azonnal, valós magyarországi készletről szállítjuk raktáron lévő termékeinket, ráadásul akár még a mai napon átadjuk a futárszolgálatnak és 1-2 munkanapon belül meg is kaphatod! Rendelhető termékeink esetén kérjük érdeklődj a pontos beérkezésről. Kertészkedésre fel!

Raktáron
1 890 Ft

100% növesztési garanciát vállalunk!

Villámgyorsan, akár 24 órán belül kiszállítjuk rendelésed!

Csak prémium minőségű, ellenőrzött termékeket vásárolhatsz nálunk!

A Greenea magyar tulajdonú vállalkozás.

Gilisztahumusz 3L leírása

Felhasználható kertekben, ültetőedényekhez, cserepes növényekhez.

 • Használható mindenféle mezőgazdasági művelésben, növeli a szerves anyagok mennyiségét a talajban.
 • A növények erősebben, gyorsabban növekednek és érnek, korábbi betakarítás lehetséges, a termésmennyiség 30%-kal is több lehet.
 • Gyorsítja a növények gyökérnövekedését és sűrűségét, így a növény erősebb lesz.
 • Javul a növények gyökérbetegségekkel szenbeni ellenálló képessége.
 • A férgek emésztőrendszeréből kikerülő mikroorganizmusok a talajbaktériumok negatív hatását ellensúlyozzák, így erősítik a növényt.
 • A gilisztahumuszban lévő tápanyagok, makro-és mikroelemek az öntözés során lassan oldódnak fel, így lassú időn át táplálják a növényt, így a humusz iránti igény idővel csökken.
 • A talaj mikroorganizmus-aktivitása nő és vízmegtartó képessége is jelentősen növekszik.
 • Szabályozza a talaj PH egyensúlyát, lehetővé teszi a foszfor, kálium, vas stb. oldhatóságát a talajban, így a növény fel tudja venni a tápanyagokat.
 • Lehetővé válik 100%-ban kiváló minőségű, ízű, aromájú növények termelése.
 • Használatával megoldható a szennyezett és a vegyi anyagok felhasználása miatt eleszegényedett területek rehabilitációja.
 • Javítja a talaj porózus szerkezetének kialakulását, lehetővé teszi a talaj számára, hogy megfelelőbb szerkezetet alakítson ki a növény növekedéséhez.
 • 100%-ban szerves, 100%-ban ökológiai és nem toxikus. A gilisztahumusszal termesztett növények nem tartalmaznak nitrátmaradványokat.
 • Nem szennyezi a vizet, a levegőt és a talajt.
 • Nem tartalmaz adalékanyagot.

Mennyiség: 3 liter (kb. 1,2-1,3 kg/zsák)

A gilisztahumusz tanúsítvánnyal rendelkezik, magyar kistermelő állítja elő.

A BIOMATE-gilisztahumusz az ökológiai gazdálkodásban is felhasználható. A gilisztahumuszt maximum 25 térfogat %-os arányban javasoljuk felhasználni. A gilisztahumusz felhasználható valamennyi zöldség-, gyümölcs, virág és dísznövénykultúra termesztésére, nevelésére, pázsit telepítésére, fenntartására, kivéve a mészkerülő, savanyú kémhatású talajt igénylő és különösen sóérzékeny növényi kultúrákat.

Felhasználási javaslat:
 • Balkonládás, cserepes, konténeres virág vagy palántaneveléshez 1l humuszhoz 3l föld kell.
 • Szabadföldi zöldség-, virág-, dísznövénytermesztéshez 1,5-2,5l/m2 mennyiséget sekélyen a talajba dolgozni.
 • Gyümölcsfák telepítésekor 3-6l/fa mennyiségben az ültetőgödör talajába keverve, fenntartásra 1,5-4l/fa/év a koronacsurgó talajába bedolgozva.
 • Szőlő telepítésekor 1,5-3l/tőke mennyiségben az ültetőgödör talajába keverve, fenntartásra 0,7-1l/fm/év menyiségben a sorokba keverve.
 • Díszfák, díszcserjék telepítésekor 3-5l/ültetőgödör mennyiségben a gödör talajába keverve, fenntartásra 1-2l/fa vagy cserje/év mennyiségben sekélyen a talajba keverve.
 • Pázsit-gyep telepítéséhez 1,5-2l/mmennyiségben a feltalajba keverni, ápoláshoz tavasszal és nyár végén 0,6-1l/mmennyiséget elszórni, majd esőztetve bemosatni.

Lombtrágyaként történő használat:

 

Rendkívül eredményesen használható a gilisztahumusz vizes oldata levéltrágyaként kipermetezve, vagy a talajra öntözve.

Ezt úgy készíthetjük el, hogy csapadékvízbe lógassunk be 400 mikronos szűrőzacskóba gilisztahumuszt 20:1 arányban, és lehetőleg 20°C hőmérsékleten intenzíven levegősztessük 24 órát, ügyelve, hogy a kioldódó anyag ne üllepedjen ki. A kapott oldatot 12-24 órán belül jutassuk ki.

 

Érdemes tenyészidőben 10-14 naponta ismételni.

Adatok
Cikkszám
03050
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek