Hogyan csíráztassunk a GEO csíráztató tálban?
- Éjszakára áztasd be a magokat vízbe (8-10 óra).
- Másnap öblítsd le a magokat folyó víz alatt, és egyenletesen terítsd szét a tálcákon.
- Öntözzd meg a magokat egy pohár vízzel, legalább naponta kétszer (reggel és este); ha nagyon meleg van, gyakrabban, nehogy kiszáradjanak.
- Ha sok magvat csíráztatsz, akkor mozgasd át a magokat, hogy mindenhova megfelelő mennyiségű víz jusson.
- Tartsd a csírát szobahőmérsékletű helyen, a magvakat ne érje fény közetlenül!
- A magvak típustól és hőmérséklettől függően 3-5 nap alatt kicsíráznak. Hűtőben legfeljebb 1 hétig tárold. Fogyasztás előtt, szükség esetén távolítsd el a csírákról a héjakat.
Hogyan csíráztassunk nyálkás magvakat pl.zsázsa, rukkola, len, bazsalikom?
Ezeket a fajta magvakat vízben nem kell áztatni, mert összetapadnak. Ehelyett terítsük szét a magokat egyenletesen a tálcákra, és nedvesítsük be azokat. Az első 3-4 nap vízzel permetezzük le alaposan a magvakat naponta kétszer Ezt követően napi 2-3 alkalommal öntözzük meg, hogy nehogy kiszáradjanak. A magvak fajtától függően 4-10 nap alatt csíráznak ki.
A GEO Plus csíráztató tál mellé BIO csíra/mikrozöld magot küldünk ajándékba.